Kemi

Fortyndinger

18. marts 2022 af Jose309 - Niveau: B-niveau

Nogen som kan hjælpe med vedhæftet opgave? Specielt fremgangsmåden, idet jeg ikke får samme resultat som facit


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2022 af mathon

Ingen opgave vedhæftet.


Svar #2
18. marts 2022 af Jose309

Vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}&\textup{antal mol:}\\&&\frac{1.142\;\mathrm{g}}{84.007\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=0.013594\;\mathrm{mol}\\&\textup{koncentration}\\& \textup{stam. I:}\\&&c_{\textup{I}}=\frac{0.013594\;\mathrm{mol}}{0.500\,\mathrm{L}}=0.027188\;\mathrm{M}\\\\& \textup{koncentration}\\& \textup{stam. II:}\\&&c_{\textup{II}}=\frac{\left ( 0.020\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.027188\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )}{0.200\;\mathrm{L}}=0.002719\;\mathrm{M}\\\\&\textup{koncentration}\\&\textup{af }Na^+\textup{ i stam. II:}\\\\\textbf{a)}&&\left [ Na^+ \right ]_{\textup{II}}=c_{\textup{II}}=0.002719\;\mathrm{M} \end{array}


Svar #5
18. marts 2022 af Jose309

a) Så 10^-3/0,002719 M = 0,3678 mg/L. Facit siger 2,500 mg/L


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. marts 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&&\left [ Na^+ \right ]_{\textup{II}}=c_{\textup{II}}=0.002719\;\mathrm{M}\\\\&&\textup{m}_{\mathrm{Na^+}} =\frac{\left (22.99 \right )}{84.007}\cdot \left ( 200\;\mathrm{mL} \right )\cdot \left ( 1.040\;\mathrm{\frac{g}{mL}} \right )=56.9229\;\mathrm{g}=5.69229\cdot 10^4\;\mathrm{mg}\\\\&& \textup{ppm}=\frac{5.69229\cdot 10^4\;\mathrm{mg}}{\left ( 200\;\mathrm{mL} \right )\cdot\left ( 1.040\cdot 10^{-3}\;\mathrm{\frac{kg}{mL}} \right )}=2.74\cdot 10^5 \end{array}


Svar #7
18. marts 2022 af Jose309

Facit


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. marts 2022 af mathon

Korrektion:

\small \small \small \small \begin{array}{lllllll}&\textup{antal mol:}\\&&\frac{1.142\;\mathrm{g}}{84.007\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=0.013594\;\mathrm{mol}\\&\textup{koncentration}\\& \textup{stam. I:}\\&&c_{\textup{I}}=\frac{0.013594\;\mathrm{mol}}{0.500\,\mathrm{L}}=2.7188\cdot 10^{-2}\;\mathrm{M}\\\\& \textup{koncentration}\\& \textup{stam. II:}\\&&c_{\textup{II}}=\frac{20}{250}\cdot 2.7188\cdot 10^{-2}\;\mathrm{M}=2.17504\cdot 10^{-4}\;\mathrm{M}\\\\&\textup{koncentration}\\&\textup{af }Na^+\textup{ i stam. II:}\\\\\textbf{a)}&&\left [ Na^+ \right ]_{\textup{II}}=c_{\textup{II}}=2.17504\cdot 10^{-4}\;\mathrm{M}\\\\&& \left [ Na^+ \right ]_{\textup{II}}=\left (2.17504\cdot 10^{-4}\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )\cdot \left ( 22.990\cdot 10^3\;\mathrm{\frac{mg}{mol}} \right )=5.000\;\mathrm{\frac{mg}{L}}\\\\&\textup{afpipetteres:}\\&& m_{Na^+}=\frac{10}{200}\cdot\left (5.000\;\mathrm{\frac{mg}{L}} \right )=0.250\;\mathrm{\frac{mg}{L}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. marts 2022 af AngelOneOne

Hej,

CI har koncentrationen i mol/L som angivet i #8: 0,027188 M

CII har koncentrationen i mol/L: 0,020/0,250 · 0,027188 M = 0,0021750 M

Cstam har koncentrationen i mol/L: 0,010/0,200 · 0,0021750 M = 0,00010875 M

CNa+ = 0,00010875 M · 22,990 g/mol = 0,002500 g/L · 1000 mg/g = 2,500 mg/L

ppm = mg/L / densitet:

CNa+ i ppm = 2,500 mg/L / 1,040 mg/L = 2,4038 ≈ 2,404 ppm

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. marts 2022 af mathon

...så kom der STYR på det.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. marts 2022 af mathon

uden tastefejl
                        \small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\& c_{II}(Na^+)=\frac{10}{200}\cdot \frac{20}{250} \cdot \frac{\frac{1.142\;\mathrm{g}}{84.007\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}}{0.500\;\mathrm{L}}\cdot \left ( 22.99\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=2.5\cdot 10^{-3}\;\mathrm{\frac{g}{L}}=2.500\;\mathrm{\frac{mg}{L}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. marts 2022 af mathon

                        \small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&&ppm=\frac{2.500\;\mathrm{\frac{mg}{L}}}{1.040\;\mathrm{\frac{g}{mL}}}=2.404\;\mathrm{\frac{mg}{g}}\cdot \mathrm{\frac{mL}{L}}=2.404\cdot 10^{-3}\cdot 10^{-3}=\frac{2.404}{10^{6}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. marts 2022 af mathon

Tak! til AngelOneOne


Skriv et svar til: Fortyndinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.