Matematik

Løs ligningen f(x)=0, og forklar betydningen af dette. Bestem herefter monotoniforholdene for f(x)

19. marts 2022 af Lisenissen - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til dette: Løs ligningen f(x)=0, og forklar betydningen af dette. Bestem herefter monotoniforholdene for f(x). Opgaven er vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2022 af Anders521

#0 At løse ligningen f(x) = 0 grafisk (da du har tegnet grafen for f) svarer til at finde skæringen ml. grafen for f og x-aksen. At bestemme monitoniforholdet grafisk svarer til at betragte de dele af definitionsmængden, hvorpå grafen for f enten vokser eller aftager. F.eks. på intervallet ]-∞; -2] ser den ud til at vokse.  


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2022 af mathon

                         \small \begin{array}{llllll}&&\textup{Define }f(x)=0.2x^5-x^3-3x\\\\&& \textup{Define }fm(x)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(f(x))\\\\\\&& \textup{solve}\left ( f(x)=0,x \right )\quad x\textup{'erne er nulpunkter}\\\\\\&& \textup{solve}\left ( fm(x)=0,x \right )\quad x\textup{'erne er monotoniintervalgr\ae nser} \end{array}


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=0, og forklar betydningen af dette. Bestem herefter monotoniforholdene for f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.