Matematik

Afgør ud fra stikprøven, om der er statistisk belæg for, at andelen af rhombeporfyr blandt strandens sten har ændret sig efter stormen.

21. marts 2022 af lou123ma - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til opgave b. Jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre. 

Der er vedhæftet en fil med opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2022 af Viderekem (Slettet)

Opstil dig en hypotese 

H0: p = 0,035

H1: p = 0,035

Så kan du bestemme de 95% af konfidensinterval for p og et 5% signifikansniveau.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2022 af Soeffi

#0. a) Formlen for 95%-konfidensintervallet er:

\left [ \overline{p}-2\cdot \sqrt{\frac{\overline{p}\cdot (1-\overline{p})}{n}};\overline{p}+2\cdot \sqrt{\frac{\overline{p}\cdot (1-\overline{p})}{n}} \right ]

hvor\; \overline{p}=4%\;og\;n=800.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. marts 2022 af Soeffi

#3. Man får intervallet: [0,040 - 0,014; 0,040 + 0,014] = [0,026; 0,054] = [2,6%; 5,4%]  


Skriv et svar til: Afgør ud fra stikprøven, om der er statistisk belæg for, at andelen af rhombeporfyr blandt strandens sten har ændret sig efter stormen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.