Kemi

puffersystemer

24. marts 2022 af Cassidyy - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med opgave c i denne opgave?

Vedhæftet fil: opg c.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2022 af mathon

           \begin{array}{lllllll}& 7.40=7.21+\log\left ( \frac{0.06+x}{0.16-x} \right )\mid0<x<0.16 \\\\ \textup{hvor }x\textup{ er }\\ \textup{antal mol}\\ \textup{tilsat }NaOH \end{array}


Svar #3
24. marts 2022 af Cassidyy

hvor fås de “0.06+x” og “0.16-x” fra? hvordan ser før-efter skemaet dette stammer fra ud?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2022 af mathon

\begin{array}{llllllll} \textbf{F\o r:}\\&& pH=7.21+\log\left(\frac{0.06\;\mathrm{mol}}{0.16\;\mathrm{mol}} \right )=6.78\\\\&\textup{nu tils\ae ttes}\\&x\textup{ mol }NaOH\\\\&\textup{hvilket bevirker}\\\\&&H_2P{O_4}^{-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;HP{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_\textit{(l)}\\\\&\textup{reaktionsforhold:}&H_2P{O_4}^{-}:OH^-=1:1\\\\& \mathrm{syren }\;H_2P{O_4}^{-}&\textup{mindskes med }x\; \mathrm{ mol}\\&\mathrm{basen }\;HP{O_4}^{2-}&\textup{\o ges med }x\; \textup{ mol }\\\\\\ \textbf{Efter:}\\\\&& 7.40=7.21+\log\left(\frac{(0.06+x)\;\mathrm{mol}}{(0.16-x)\;\mathrm{mol}} \right )\\\\&& x=0.073685\;\textup{mol }NaOH\\&\textup{omregnet til g}\\&& m(NaOH)=\left(0.073685\;\textup{mol } \right )\cdot \left(39.997\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=2.947\;\mathrm{g} \end{array}


Skriv et svar til: puffersystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.