Matematik

cirkeldiagram engergi

25. marts 2022 af shain - Niveau: 10. klasse
1.5 Hvordan kan man ved hjælp af cirkeldiagrammet beregne, at 35 % af energifordelingen er fedt.
Hvordan beregner man dette?

jeg ved at der 952 KJ i 100 g muffin

Er det (andel KJ fedt/ Energi KJ i alt)*100%?
Det er opgave 1.5 sidste opgave

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Man er vist nødt til at måle vinklen af det stykke som repræsenterer fedt. Hvis du måler det til 126o, så passer det med at det udgør

126/360 = 0,35 = 35%

af hele cirklen.


Svar #2
25. marts 2022 af shain

okay på den måde.

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2022 af mathon

mål centervinklen v for fedt
Beregn:
                   \frac{v}{360\degree}\cdot 100\%=\frac{v}{3.6}\%


Svar #4
25. marts 2022 af shain

opgave 1.2 Hvor mange Kcal der er i 100 gram muffin?
Er det 952 KJ/4,2 KJ = 227 kcal?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Jo, men enhederne skal være

952 kJ / (4,2 kJ/kcal) = 227 kcal


Svar #6
25. marts 2022 af shain

okay tak for det

Svar #7
25. marts 2022 af shain

opgave 1.3 der skal jeg vise at højden er 3.5 cm. Betyder det så at jeg skal isoler h i formlen? Jeg kender ikke V rumfang?

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal bruge den tegning ved siden af cirkeldiagrammet.

Du har at gøre med en retvinklet trekant, så du kan bruge Pythagoras. Den lille katete oppe for oven har længden 1 cm ( 7cm - 5cm = 2cm, dvs. 1 cm i hver side). Altså

h2 + (1 cm)2 = (3,6 cm)2  <=>

h =  3,5 cm


Svar #9
25. marts 2022 af shain

Tusind tak det hjalp

Skriv et svar til: cirkeldiagram engergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.