Matematik

Kombinationer

26. marts 2022 af Guleroden1 - Niveau: B-niveau

Hej,

Er det korrekt at jeg skal brue P(n,r) i den her opgave?

Jeg får svaret til 840 mulige kombinationer

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2022 af oppenede

Det kan godt være du har ret, men det fremgår ikke klart af opgaven om det skal betragtes som 2 forskellige muligheder, hvis der byttes om på hvad der er i potte A og potte B. Umiddelbart synes jeg det er mest oplagt ikke at betragte det som forskelligt, hvilket giver binom(7,4) = 35 muligheder.


Svar #2
26. marts 2022 af Guleroden1

#1

Det kan godt være du har ret, men det fremgår ikke klart af opgaven om det skal betragtes som 2 forskellige muligheder, hvis der byttes om på hvad der er i potte A og potte B. Umiddelbart synes jeg det er mest oplagt ikke at betragte det som forskelligt, hvilket giver binom(7,4) = 35 muligheder.

I hintet til opgaven står "Rækkefølgen betyder noget her, da potteplanterne har hvert deres navn." 

Så det betyder vel at 840 er korrekt eller?


Svar #3
26. marts 2022 af Guleroden1

Og kan du evt. også lige hjælpe med den her opgave?

Vedhæftet fil:opgave 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2022 af ringstedLC

#0:


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2022 af ringstedLC

#3 Fremover: En opgave pr. tråd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2022 af ringstedLC

#5: 

\begin{align*} p(2\,\textup{gr\o nne}) &= \frac{\textup{gunstige}}{\textup{mulige}} \\ &= \frac{K(\textup{gr\o nne,\,2})}{K(n,\,3)}\cdot \frac{K(\overline{\textup{gr\o n}},\,1)}{K(n,\,1)} \end{align*}


Skriv et svar til: Kombinationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.