Matematik

Lav en forskrift ud fra to rødder

30. marts 2022 af Malle5678 - Niveau: B-niveau

Jeg har fået denne opgave for og er forvirret om hvordan jeg når frem til en forskrift med kun 2 rødder.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2022 af SuneChr

p(x) = a(x - x1)(x - x2)
for alle a ≠ 0


Svar #2
30. marts 2022 af Malle5678

Når jeg har sat rødderne ind i formlen ser det sådan ud:

f(x) = a(x-4)(x-9)

Men hvilken tal skal jeg sætte ind på de manglende x værdier


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& f(x)=a\cdot (x-4)\cdot (x-9)=a\cdot \left ( x^2-13x+36 \right )\\\\& \textup{hvor du kan variere a.} \end{array}
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2022 af Soeffi

#2. Når jeg har sat rødderne ind i formlen ser det sådan ud:

f(x) = a(x-4)(x-9)

Men hvilken tal skal jeg sætte ind på de manglende x værdier

Du kan vælge a = 1 (du må bare ikke bruge a = 0).


Skriv et svar til: Lav en forskrift ud fra to rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.