Fysik

Simpel matematik men til fysik

04. april 2022 af Rikke1354 - Niveau: A-niveau

Hej folkens

Hvordan går den fra højre side til venstre side?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Der g\ae lder:}\\& m\cdot \overrightarrow{a}\times \overrightarrow{b}=\overrightarrow{a}\times m\cdot \overrightarrow{b} \end{array}


Svar #2
04. april 2022 af Rikke1354

Det forstå jeg ikke. For burde den så ikke hedde 1/2*m og ikke 1/(2*m)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. april 2022 af mathon

                      \small \begin{array}{llllll}& \frac{\mathrm{d} A}{\mathrm{d} t}=\frac{1}{2}\cdot \left | \overrightarrow{r}\times \overrightarrow{v}\right |=\frac{1}{2}\cdot \frac{1}{m}\cdot \left | \overrightarrow{r}\times m\cdot \overrightarrow{v} \right |=\frac{1}{2m}\cdot \left | \overrightarrow{r}\times \overrightarrow{p}\right| \end{array}


Svar #5
04. april 2022 af Rikke1354

Mange tak

Svar #6
04. april 2022 af Rikke1354

Men hvorfor er det 1/m opstår? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2022 af ringstedLC

#6:

\begin{align*} \left | \vec{\,r}\times \vec{\,v} \right | &= \left | \vec{\,r}\times \tfrac{m}{m}\cdot \vec{\,v} \right | \end{align*}


Skriv et svar til: Simpel matematik men til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.