Matematik

bestem en plan for en ligning

06. april 2022 af Jonas221 - Niveau: A-niveau

Hej folkens. Jeg er simpelthen gået i stå med en opgave, jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre. Håber nogen kan hjælpe mig. Altså skrive step for step over hvad jeg skal gøre.

Punktet p, linjen l og planen alpha er givet ved 

p(2,0,-1)

l(s)=[-1,4,1)+s*[2,2,-1]

alpha= x+2y-z+15=0

Bestem ligningen for planen beta, der indeholder punktet P og som er parallel med planen alpha? 

Hvordan gør jeg please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2022 af Eksperimentalfysikeren

De to ligninger har samme normalvektor, fordi de er parallelle.

Daner man en vektor, hvis koordinater er koefficienterne til x, y og z, får man en normalvektor. Planen beta har derfor en ligning, hvor koefficienterne til x, y og z er de samme som for planen alfa. Tilbage er så at finde kostantleddet. Det findes ved at indsætte p's koordinater i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2022 af ringstedLC

#0: Du fik hjælp i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2043694

Læs svarerne og spørg der, hvis det er nødvendigt.


Skriv et svar til: bestem en plan for en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.