Matematik

Matematikaflevering omkring beregning af koordinatsæt til skæringspunkterne mellem en linje og cirkel.

10. april 2022 af Droppersnartud - Niveau: B-niveau

Hejsa. 
Jeg har siddet fast i denne opgave i lang tid:

d) Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linjen n og cirklen.

Det eneste jeg lige kan komme på er:

Vi indsætter linjens ligning i cirklens ligning:

    (x-2)^2+(y-5)^2= (35)^2

    

    (x-2^)2+(2x+1-5)^2= (35)^2 

Jeg ved godt, at jeg skal lave en andengradsligning og benytte kvadratsætninger, men jeg kan stadig ikke regne den ud - facit siger desuden noget helt andet    


Svar #1
10. april 2022 af Droppersnartud

Opgaven:


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2022 af SuneChr

Radius er  3\sqrt{5}
og i anden  9·5 = 45
Du skulle gerne få
(-2\sqrt{5},1+\sqrt{5})\, \, \textup{og}\, \, (2\sqrt{5},1-\sqrt{5})


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2022 af SuneChr


Cirkel:  (x- 2)2 + (y - 5)2 = 45
l :                                y = - 1/2x + 1  ⇔   (y - 5) = - 1/2x - 4    ⇔    (y - 5)2 = (- 1/2x - 4)2 
Løs først m.h.t. x og find dernæst deres respektive makkere. 


Skriv et svar til: Matematikaflevering omkring beregning af koordinatsæt til skæringspunkterne mellem en linje og cirkel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.