Matematik

Statistik- poisson

12. april 2022 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

In 2013, there were 110,000 views of course videos that are available online. Assume first that the occurrence of views through 2014 follows a Poisson process with a 2013 average: λ365days = 110000.

a) What is the probability that in a randomly chosen half an hour there is no occurrence of views?

SVAR: The half hour intensity is λ30min = λ365days/(365 · 48) = 110000/17520 = 6.28.

So if X is the number of views in half an hour then, X ∼ Po(6.28) and the wanted probability is P(X = 0) = exp(−6.28) = 0.00187.

Mit spørgsmål:  hvorfor ganges der med 48?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2022 af Soeffi

#0...Hvorfor ganges der med 48?

Intervallet, som man ser på er en halv time, og der er 2·24·365 halve timer på et år...


Svar #2
12. april 2022 af unicorn66

Okay mange tak


Skriv et svar til: Statistik- poisson

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.