Kemi

Natron Mathon hjæælp

13. april 2022 af yyyyyyyyyyyy - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp :(

Opgave 5 og 6


Svar #1
13. april 2022 af yyyyyyyyyyyy

Her er reaktionsskemaerne


Svar #2
13. april 2022 af yyyyyyyyyyyy

Opgaven


Svar #3
13. april 2022 af yyyyyyyyyyyy

..


Svar #4
13. april 2022 af yyyyyyyyyyyy

Kan i se billederne?


Svar #5
13. april 2022 af yyyyyyyyyyyy

Her kan i se opgaven

Vedhæftet fil:Kemi.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #6
14. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{opgave 5}\\&& \begin{array}{|l|c|c|c|c|c|} \hline \textbf{stof}&NaHCO_3&Na_2CO_3\\ \hline \textup{masse/g}&8.094&5.094\\ \hline \textup{molmasse}/\mathrm{\frac{g}{mol}}&84.007&105.9888 \\ \hline \textup{antal mol}&0.096&0.048\\ \hline \textup{koefficient}&2&1\\ \hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. april 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{opgave 6}\\&& \begin{array}{|l|c|c|c|c|c|} \hline \textbf{stof}&NaHCO_3&Na_2CO_3&NaOH\\ \hline \textup{masse/g}&8.094&5.087&1.92\\ \hline \textup{molmasse}/\mathrm{\frac{g}{mol}}&84.007&105.9888&39.997 \\ \hline \textup{antal mol}&0.096&0.048&0.048\\ \hline \textup{koefficient}&3&1&1\\ \hline \end{array} \end{array}


Svar #8
14. april 2022 af yyyyyyyyyyyy

kan du lige beskrive hvordan du kom frem til svarene?

Brugbart svar (1)

Svar #9
14. april 2022 af mathon

n(NaHCO3) er overført fra 4.
Mol-masserne slår du op/eller beregner.
Koeffficienterne aflæses af reaktionerne.
Resten er beregning.


Svar #10
14. april 2022 af yyyyyyyyyyyy

Hvordan finder du massen og antal mol af Na2CO3 i opgave 5


Svar #11
15. april 2022 af yyyyyyyyyyyy

Hvordan får du massen af Na2CO3 til 5,094 i opgave 5?

Jeg forstår det ikke


Svar #12
15. april 2022 af yyyyyyyyyyyy

Jeg har fundet ud af det nu

Tusind tak Mathon :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. april 2022 af Omar95 (Slettet)

Til andre, som er i tvivl:


m = n \cdot M

m = p \cdot M

De kan begge bruges, alt efter om man arbejder med densitet eller ej.


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. maj 2022 af mathon

m = n \cdot M\tfrac{}{}

\small m = \varrho \cdot V

De kan begge bruges, alt efter om man arbejder med densitet eller ej.


Skriv et svar til: Natron Mathon hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.