Matematik

analytisk geometri

21. april 2022 af Sundus0605 - Niveau: A-niveau

hej alle sammen.

jeg har fået en opgaver af min matematik lærer og de er til imorgen, jeg har siddet og bøvlet med den i lang tid nu men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det.

opgaverne er sådan set de samme bare med forskellige mål.

opgaven  lyder:

Du har givet punkterne A(4,2) og B(-2,y), afstanden AB = 9

Du skal bestemme y.

hjælp ønskes :)

tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{punktafstandsformel:}\\&& \left | AB \right |=&\sqrt{\left (-2-4 \right )^2+\left (y-2 \right )^2}=9\\\\&& \left | AB \right |^2=&\left (-2-4 \right )^2+\left (y-2 \right )^2=9^2\\\\&&& 36+\left (y-2 \right )^2=81\\\\&&& \left (y-2 \right )^2=45\\\\&&& y-2=\mp\sqrt{45}\\\\&&&y=2\mp\sqrt{3^2\cdot 5}\\\\&&& y=\left\{\begin{matrix} 2-3\sqrt{5}\\ 2+3\sqrt{5} \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2022 af Omar95 (Slettet)

Er det A niveau?? Jeg har det lige pt. på B-niveau

Svar #3
21. april 2022 af Sundus0605

Jeg har A niveau, men jeg tænker at denne opgave er på b niveau. 


Skriv et svar til: analytisk geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.