Matematik

Tegn graferne for de tre funktioner R, C og DB i samme koordinatsystem

21. april 2022 af luka2921 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe, fordi jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man gør. 

Vedhæftet fil: 845.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2022 af StoreNord

I Geogebra skriver du bare:
      R(x)=-0.073x^2+140.95x


Svar #2
21. april 2022 af luka2921

tusinde mange gange tak for svaret 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2022 af StoreNord

Det var et hofteskud i tågen, at jeg forestillede mig, at du kendte til eksistensen af  Geoghebra. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2022 af Anders521

#0

Vedhæftet fil:Graphs.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2022 af y817

Hvad er det jeg gør forkert? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. april 2022 af Anders521

#5

Dine akser skal justeres. Desuden er din omkostningsfunktion C forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2022 af carstenk123

Jeg  ved ikke hvad jeg gør forkert? Er ikke så god til geogebra, så hjælp vil være værdsat:)

Vedhæftet fil:billede4.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #8
24. april 2022 af Anders521

#7 Dine akser skal justeres.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. april 2022 af carstenk123

Ja, forstår bare ikke hvad de skal justeres til? Beklager de mange spørgsmål... sætter pris på din hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2022 af Anders521

#9 Du bestemmer selv hvad de skal justeres til. I net-version af GeoGebra foregår justeringen ved at klikke på tandhjulet-ikonet i højre hjørne og dernæst vælge "Indstillinger" Forholdet mellem x- og y-aksen kan nu ændres. Se vedhæftet billede.

Vedhæftet fil:Scaling of axes.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. april 2022 af carstenk123

Har fundet ud af det nu. Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. april 2022 af ringstedLC

#7:

Indstil "Afrunding" til "4 decimaler".

Da graferne kun interessante for x ≥ 0:

\begin{align*} &\textup{Input: }& R(x) &= -0.079x^2+140.95x\;,\;x\geq 0 \\ &\textup{Input: }& C(x) &= 0.0001x^3-0.12x^2+53x\;,\;x\geq 0 \\ &\textup{Input: }& DB(x) &= R-C \\ \end{align*}

- Højreklik på tegneblokken og vælg "Vis alle objekter".

- Flyt musen til (0,0) og zoom til passende visning.

- Markér en funktion og vælg eventuelt en mere passende farve.


Brugbart svar (2)

Svar #13
24. april 2022 af Soeffi

#9. Justering af akser i Geogebra, hvor x-aksen forstørres op uden at ændre y-aksen. Se billede nedenfor.

1) Normal indstlling.

2) Højreklik på koordinatsystemet (undgå at ramme kurverne) og vælg "Tegneblok".

3) Sæt x-akse : y-akse = 1 : 100 (y forstørres, da man kun kan bruge hele tal).

4) Nu er inddelingen på y-aksen 100 gange større end på x-aksen (for samme fysiske afstand).

5) Det færdige billede, hvor man zoomer ud og fokuserer på første kvadrant. 

Vedhæftet fil:Geogebra_x-akse.png

Skriv et svar til: Tegn graferne for de tre funktioner R, C og DB i samme koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.