Kemi

Hjælp til opgave om ækvivalenspunktet, pKs-værdi - HASTER!!!

23. april 2022 af JulieH123 - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har brug for hjælp til denne opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2022 af Omar95 (Slettet)

Uanset hvor meget jeg gerne vil hjælpe, så vil jeg ikke alle dine opgaver. Start med at finde ækvivalenspunktet og aflæs volumen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&&14.8\;\mathrm{mL} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&\textup{molforhold }\\&&ascb.syre:NaOH=1:2=\frac{1}{2}:1\\\\&\textup{titerligning:}\\&&n_{ascb.syre}=\frac{1}{2}\cdot n_{NaOH}=\frac{1}{2}\cdot \left ( 0.0148\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.100\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )=\\\\&&7.4\cdot 10^{-4}\;\mathrm{mol}=0.74\;\mathrm{mmol} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\&pK_{s1}\textup{ er den til }\frac{1}{2}\cdot \left ( 14.8\;\mathrm{mL}\textup{ 0.1\;\textup{M} NaOH}\right) \textup{koordinerede pH-v\ae rdi }\\\\& pK_{s1}\textup{ er den til } 7.4\;\mathrm{mL}\textup{ 0.1\;\textup{M} NaOH} \textup{ koordinerede pH-v\ae rdi }\\\\& pK_{s1}=4.0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{d)} \\&& \left(0.025\;\mathrm{L}\right)\cdot c_{\textup{ascb.-syre}}=7.4\cdot10^{-4}\;\mathrm{mol}=\\\\&& c_{\textup{ascb.-syre}}=\frac{7.4\cdot10^{-4}\;\mathrm{mol}}{0.025\;\mathrm{L}}=0.0296\;\mathrm{M}\\\\\\&& pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left(pK_{s2}+\log(c_b) \right )\\\\&& pH=7+\frac{1}{2}\cdot\left(11.57+\log(0.0296) \right )=12.0\\\\& \textup{Afl\ae sning af }\\&\textup{titrerkurve:}\\&& pH=11.6 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om ækvivalenspunktet, pKs-værdi - HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.