Matematik

Analytisk geometri og differentialregning

26. april 2022 af matematikniveau - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe mig med at løse opgaver?

Forklar gerne hvordan det skal løses

Vedhæftet fil: Untitled.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2022 af Anders521

#0

a) Brug afstandsformlen til at bestemme længden broen.


Svar #2
26. april 2022 af matematikniveau

Og resten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2022 af Anders521

#2

b) Brug topunktsformlen for at bestemme hældningen a en lineær funktion samt formlen for konstant leddet b.

c) Et gæt. Brug "vinkelformlen" ml. linjen og x-aksen. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{d)}\\& \textup{parablen }&&f(x)=ax^2+bx+c\quad \textup{gennem }(0,15)\\&&\Updownarrow\\&&&c=15\\&&\Updownarrow\\&&& f(x)=ax^2+bx+15\quad \textup{med toppunktsf\o rstekoordinat}\\\\&&& \frac{-b}{2a}=-25\\\\&&& b=50a\\&&\Updownarrow\\&&& f(x)=ax^2+50a\cdot x+15\quad \textup{gennem }(-25,13)\\&&\Updownarrow\\&&& f(-25)=13=a\cdot ( -25)^2+50a\cdot (-25)+15\\&&\Updownarrow\\&&& 625a-1250a+15=13\\&&\Updownarrow\\&&&-625a=-2\\&&\Updownarrow\\&&&a=\frac{-2}{-625}=0.0032\\&&\Updownarrow\\\\&\textup{parablen}&& f(x)=0.0032x^2+0.16x+15 \end{array}


Skriv et svar til: Analytisk geometri og differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.