Matematik

Linjer skal stå vinklerette

26. april 2022 af annatg - Niveau: C-niveau

Hej, nogen der ved hvordan man løser opgave c på billedet?

Vedhæftet fil: klm.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2022 af Eksperimentalfysikeren

De to koefficienter til x og y er samtidig koordinater til en normalvektor til linien. To linier står vinkelret på hinanden hvis og kun hvis deres normalvektorer står vinkelret på hinanden. To vektorer står vinkelret på hinanden hvis og kun hvis de er egentlige vektorer og deres skalarprodukt er nul.

Det er de regler, du har brug for til at løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2022 af ringstedLC

eller:

\begin{align*} l:3x-2y &= 15 \\ y &= a_l\,x\;... \\ m:k\cdot x+4y &= 16 \\ y &= \tfrac{-k}{4}\,x\;... \\ l \perp m\Rightarrow a_l\cdot \tfrac{-k}{4} &= -1 \Rightarrow k=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: Linjer skal stå vinklerette

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.