Fysik

Serie- og parallelkobling

28. april 2022 af jeafjivoan - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med den her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textbf{a)}\\& \textup{parallelt:}&&\frac{45.5\;\Omega\cdot 75.0\;\Omega}{45.5\;\Omega+ 75.0\;\Omega}&=&28.32\;\Omega\\\\& \textup{enkelt:}&&&&45.5\;\Omega\\\\& \textup{enkelt:}&&&&75.0\;\Omega\\\\& \textup{serie:}&&45.5\;\Omega+75.0;\Omega&=&120.5\;\Omega \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2022 af OliverHviid

Til b'eren kan du anvende at den elektriske effekt kan findes ved P=U2/R


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllrrr } \textbf{b)}\\& \textup{parallelt:}&&P=\frac{\left (230\;\mathrm{V} \right )^2}{28.32\;\Omega}&=&1867.94\;\mathrm{W}\\\\& \textup{enkelt:}&&P=\frac{\left (230\;\;\mathrm{V} \right )^2}{45.5\;\Omega}&=&1162.64\;\mathrm{W}\\\\& \textup{enkelt:}&&P=\frac{\left (230\;\;\mathrm{V} \right )^2}{75.0\;\Omega}&=&705.33\;\mathrm{W}&&\\\\& \textup{serie:}&&P=\frac{\left (230\;\mathrm{V} \right )^2}{120.5\;\Omega}&=&439.00\;\mathrm{W} \end{array}


Skriv et svar til: Serie- og parallelkobling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.