Matematik

vektorfunktioner

28. april 2022 af James123456 - Niveau: A-niveau

Skal jeg finde determinanten af retningsvektoren og hastighedsvektoren og derefter sætte lig 0 og så løse for t i b)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll}\textbf{a)}\\&& \overrightarrow{v}(t)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}\left ( \overrightarrow{r}(t) \right )=\begin{pmatrix} 2t+3\\ 1 \end{pmatrix}\\\\&& \overrightarrow{v}(3)=\begin{pmatrix} 2\cdot 3+3\\ 1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 9\\1 \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2022 af Eksperimentalfysikeren

b) Det er nemmere at finde l's normalvektor end retningsvektor, idet vektoren, hvis koordinater er koefficienterne til x og y i ligningen, er normalvektor til l.

Skalarproduktet af normalvektoren og hastighedsvektoren skal så være 0.


Svar #4
28. april 2022 af James123456

Normalvektoren er (1, -4). Så jeg får

1(2t+3)-4*1=0 -> t=1/2. Er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2022 af Eksperimentalfysikeren

Det ser meget rigtigt ud.


Skriv et svar til: vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.