Matematik

hjælp med afrunding til vinkel

30. april 2022 af ho123 - Niveau: C-niveau

jeg har fundet frem til svaret 1.04881 efter at have prøvet at regne 2 vektors vinkel ud hvordan afrunder jeg tallet til en vinkel i grader


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du skal ikke afrunde, men omregne.

Du har vinklen i radianer formoder jeg.

En hel omgang er 2π radianer og 360º. Du kan regne vinklen v om til omgange ved at dividere med 2π. Derefterkan du regne videre til grader ved at gange med 360:

v_{grader} = v_{radianer} \cdot\frac{ 360}{2\pi} = v_{radianer}\cdot \frac{180}{\pi}


Svar #2
30. april 2022 af ho123

hvad hvis jeg ikke har den i radian


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2022 af ringstedLC

Hvis du fx har fundet vinklen med:

\begin{align*} \cos(v) &= \frac{\vec{\,a}\cdot \vec{b}}{|\vec{\,a}\,|\cdot |\vec{\,b}\,|} \\ v &= \cos^{-1}\left (\frac{\vec{\,a}\cdot \vec{b}}{|\vec{\,a}\,|\cdot |\vec{\,b}\,|} \right ) \end{align*}

så har du v i radianer:

\begin{align*} \angle v &= v\cdot \frac{360^{\circ}}{2\,\pi} \\&= 1.04881\cdot \frac{180^{\circ}}{\pi} \end{align*}


Skriv et svar til: hjælp med afrunding til vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.