Matematik

Tal

01. maj 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Skriv et decimaltal, der er større end 0,34 og mindre end 0,35. Hvad er fidusen og løses det på samme måde hvis det er brøk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2022 af StoreNord

"større end 0,34 og mindre end 0,35"

Læg de to tal sammen og divider med 2. Så får du et tal, der ligger lige midt imellem.

Hvis det er to brøker skal de have samme nævner, før du kan lægge dem sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2022 af ringstedLC

#0:

\begin{align*} 0.34<&\;t<0.35 &&\Rightarrow t=\frac{0.34+0.35}{2} \\ \tfrac{34}{100} <&\;t<\tfrac{35}{100} \\ \tfrac{2\,\cdot \,34}{2\,\cdot \,100} <&\;t<\tfrac{2\;\cdot \,35}{2\;\cdot \,100} \\ \tfrac{68}{2\,\cdot \,100} <&\;t<\tfrac{70}{2\;\cdot \,100} &&\Rightarrow t=\tfrac{69}{2\;\cdot \,100} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2022 af Soeffi

#0...Skriv et decimaltal, der er større end 0,34 og mindre end 0,35...

Evt.: 0,345, hvor man sætter et 5-tal efter sidste decimal på det mindste tal.


Svar #4
02. maj 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet)

ok, tak


Skriv et svar til: Tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.