Matematik

Funktioner

02. maj 2022 af endum7klasser - Niveau: 7. klasse

Hejsa! Jeg har virkelig brug for hjælp til denne matematik spørgsmål!!! Pls hjælp :(((((((

Ligningen for et ret linje er y = ax + b.
Linjen består af alle de punkter (x, y), som er løsning til ligningen.
a) Tegn den linje man får, hvis a = 2 og b = 1.
(x, y) = (0,1) er løsning, og dermed et punkt på linjen.
b) Tegn to andre linjer med samme b-værdi.
c) Hvad er fælles for linjer med samme b-værdi?
d) Tegn to andre linjer, med samme a-værdi.
e) Hvad er fælles for linjer med samme a-værdi?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2022 af StoreNord

1)
y = ax + b           ,a=2       b=0
y = 2x + 0

Tegn i Geogebra   f(x)= 2x + 0
2)
vælg 2 punkter på linjen.
Lav noget deres b-værdier.
Tegn en linje gennem de 2 nye punkter.
Gør derefter det samme med en anden "noget".


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2022 af Anders521

#0 

c) Hvad der er fælles for linjer med samme b-værdi, er deres skæringspunkt på y-aksen. Alle linjer går gennem punktet (0,b).

e) Hvad der er fælles for linjer med samme a-værdi, er at de ikke skærer hinanden - de er parallelle.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.