Kemi

hjælp kemi opgaver - mængdeberegning

04. maj 2022 af AAFFJJ - Niveau: B-niveau

Kan nogle hjælpe med  dette spørgsmål

Et stof, hvis formel kan skrives (NH4)xCryOz indeholder:

• 11,11 masseprocent nitrogen

• 3,2 masseprocent hydrogen

• 41,26 masseprocent chrom

Beregn den simpleste formel for stoffet


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2022 af mathon

\begin{array}{lllllll}&& \frac{11.11\;\mathrm{g}}{14.007\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}&=&0.793175\;\mathrm{mol}\\\\&& \frac{3.2\;\mathrm{g}}{1.008\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}&=&3.17460\;\mathrm{mol}\\\\&& \frac{41.26\;\mathrm{g}}{51.996\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}&=&0.793523\;\mathrm{mol}\\\\&& \frac{44.43\;\mathrm{g}}{14.999\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}&=&2.96220\;\mathrm{mol}\\\\ \textup{divideret med det}\\ \textup{mindste antal mol:}\\&&\begin {bmatrix}0.793175 \\3.17460 \\ 0.793523 \\ 2.96220 \end{bmatrix}./0.793175&=&\begin{bmatrix} 1\\ 4.0024\\ \1.00044 \\ 3.73461 \end{bmatrix}\\ \textup{"heltallige" multipla}\\ \textup{unders\o ges:}\\&&\begin{bmatrix} 1\\ 4.0024\\ \1.00044 \\ 3.73461 \end{bmatrix}\cdot 4&=&\begin{bmatrix} 4\\16.00958\\4.00175\\14.938\end{bmatrix}\\ \textup{simpleste formel}\\\\ &&\left ( NH_4 \right )_4Cr_4O_{15} \end{array}


Skriv et svar til: hjælp kemi opgaver - mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.