Kemi

Ligevægtskonstant

17. maj 2022 af Sol100 - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen som kan hjælpe med denne?

Ligevægtskonstanten, Ker 8.2*10-ved 25C for reaktionen 

Cl_2O(g)+H_2O\leftarrow \rightarrow 2HClO

En tom beholder tilsættes ved 25C gasformig HClO til trykket er 1.00 bar, hvorefter beholderen lukkes. Hvad er partialtrykket af HClO(g) da ved ligevægt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2022 af Omar95 (Slettet)

Prøv at opstille en reaktionsbrøk med partialtryk og løs. Husk, at vand indgår i reaktionsbrøken, da det er partialtrykket af vand, ikke koncentrationen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \frac{{p_{HClO}}^2}{p_{Cl_2O}\cdot p_{H_2O}}=K_p \end{array}

Da \small K_p er uden enhed, er forholdet mellem tryktallene lig med forholdet mellem koncentrationstallene.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& \frac{\left (1 -2x \right )^2}{x\cdot x}=8.2\cdot 10^{-2},\quad x<0.5\\\\&& x=0.437377\\\\HClO\textup{ i ligev\ae gt:}\\&& p_{HClO}=1.00\;\mathrm{bar}-2\cdot \left (0.437377\;\mathrm{bar} \right )=0.13\;\mathrm{bar} \end{array}


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.