Matematik

beregn km/t

23. maj 2022 af ellewoods - Niveau: 9. klasse

Hele styrtløbsbanen er 3000 meter lang. Den hurtigste løber var 2 minutter og 5 sekunder om at gennemføre løbet.

Hvad var løberens gennemsnitsfart målt i km/t (angiv med 1 decimal!)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Gennemsnitsfart:}\\&&v=\frac{3000\;\mathrm{m}}{\left (2\cdot 60+5 \right )\;\mathrm{s}}=24\;\mathrm{\frac{m}{s}}=\left (3.6\cdot 24 \right )\;\mathrm{\frac{km}{t}}=86.4\;\mathrm{\frac{km}{t}} \end{array}


Skriv et svar til: beregn km/t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.