Kemi

Beregn opløseligheden

23. maj 2022 af Sol100 - Niveau: Universitet/Videregående

Beregn opløseligheden ved 25C af Ag_2CO_3, idet der ses bort fra syre-base ligevægt for carbonationen. Opløselighedsproduktet for Ag_2CO_3 er 8.1*10^{_{-12}}

Nogen som kan forklare hvordan denne skal løses?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\\\\&& Ag_2CO_3\,_{\textit{(s)}}\:\longrightarrow\;2\,Ag^{\, +}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;C{O_3}^{2-}\,_{\textit{(aq)}} \\\\ \textup{Den mol\ae re}\\ \textup{opl\o selighed}\\ \textup{af }Ag_2CO_3\\ \textup{kaldes i det}\\\textup{f\o lgende}\\ \textup{for }\textbf{s}\textup{:}\\\\ \textup{opl\o seligheds-}\\ \textup{produktet er:}\\&&\left [ Ag^+ \right ]^2\cdot \left [ C{O_3}^{2-} \right ]=K_o\\ \textup{dvs}\\&&(2s)^2\cdot s=8.1\cdot 10^{-12}\;\mathrm{M^3}\\\\&& 4s^3=8.1\cdot 10^{-12}\;\mathrm{M^3}\\\\&& s=\left (\frac{8.1\cdot 10^{-12}\;\mathrm{M^3}}{4} \right )^{\frac{1}{3}}=1.26515\cdot 10^{-4}\;\mathrm{M}\\\\\textup{omregnet}&& \frac{m}{L}=\left ( 1.26515\cdot 10^{-4}\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )\cdot \left (275.7453\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=34.89\;\mathrm{\frac{mg}{1000\;L}}=\\\\&&& \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \3.489\;\mathrm{\frac{mg}{100\;mL}} \end{array}


Skriv et svar til: Beregn opløseligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.