Matematik

areal cirkel radius

26. maj 2022 af shain - Niveau: 10. klasse
Rektangel på tegningen der har et areal der er 3 gange så stor som cirklens areal. Bestem cirklens areal
skal jeg isoleret radius i Areal formlen for cirkel og dividere med 3?
Vedhæftet fil: 20220526_212715.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du skal starte med at dividere med tre og så isolere radius. Hvis radius bliver 3 gange minde, bliver arealet 9 gange mindre.


Svar #2
26. maj 2022 af shain

Er det længde og bredde af rektanglet jeg skal dividere med 3?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du skal finde arealet af rektanglet og dividere resultatet med 3.


Svar #4
26. maj 2022 af shain

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2022 af ringstedLC

\begin{align*} A_\textup{rektangel} &= 3\cdot A_\textup{cirkel} \\ A_\textup{cirkel} &= \frac{A_\textup{rektangel}}{3} \\ \pi\cdot r^2 &=\frac{\textup{L}\cdot \textup{B}}{3} \\ r &= \sqrt{\frac{\textup{L}\cdot \textup{B}}{3\,\pi}}=\;?\,\textup{mm} \end{align*}

Bemærk: Tegningen er stærkt misvisende, da rektanglet er en hel del mere end tre gange så stor som cirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2022 af ringstedLC


Skriv et svar til: areal cirkel radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.