Kemi

pH?

28. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy - Niveau: B-niveau

Jeg er kommet frem til at nb = 0,1 og bs = 0,1 men når jeg bruger bufferligningen kan jeg ikke helt finde ud af hvilken pKs værdi jeg skal bruge, da jeg har at gøre med to forskellige stofffer?


Svar #1
28. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy

Det er opg. b :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2022 af mathon

b)

Du skal i pufferligningen
                                             \small pH=pK_a+\log\left ( \frac{n_{HP{O_4}^{2-}}}{n_{H_2P{O_4}^{-}}} \right )
bruge \small pK_\mathrm{a \,H_2P{O_4}^-}
                             


Svar #3
28. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy

Men i den liste med pKs værdier jeg har fået, findes den ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2022 af Omar95 (Slettet)

pK_s \ _{H_2PO_4^-}=7,21


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. maj 2022 af mathon

Kan du finde \small pK_\mathrm{b\,HP{O_4}^{2-}}
kan du beregne
                              \small pK_\mathrm{a\,H_2P{O_4}^{-}}=14-\small pK_\mathrm{b\,HP{O_4}^{2-}}


Svar #6
28. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy

#5

Kan du finde \small pK_\mathrm{b\,HP{O_4}^{2-}}
kan du beregne
                              \small pK_\mathrm{a\,H_2P{O_4}^{-}}=14-\small pK_\mathrm{b\,HP{O_4}^{2-}}

Jo det ved jeg godt, men jeg "må" jo ikke bruge nettet, og jeg kan ikke finde pKs-værdien i den givne tabel, så jeg tænkte om jeg skal kunne udregne pKb til HPO42- ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2022 af mathon

...så må vi heller ikke kommunikere.


Svar #8
28. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy

#7

...så må vi heller ikke kommunikere.

nej, altså dette er bare en opgave. jeg tænkte på til senere? hvis jeg støder på sådan en opgave


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2022 af Omar95 (Slettet)

Det har du fået svar på. Hvis du ikke kan finde pKs værdien, kan du trække 14 fra pKb. Det gælder i alle tilfælde.

Svar #10
28. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy

#9 Det har du fået svar på. Hvis du ikke kan finde pKs værdien, kan du trække 14 fra pKb. Det gælder i alle tilfælde.

MAn kan ikke bare trække 14 fra ingenting, hvad skal det andet tal så være?


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. maj 2022 af Omar95 (Slettet)

Det har jeg allerede fortalt. Du skal trække 14 fra pKb, som er den korresponderende bases styrkekonstant.

Svar #12
28. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy

#11 Det har jeg allerede fortalt. Du skal trække 14 fra pKb, som er den korresponderende bases styrkekonstant.

MIT spørgsmål er jo også at finde den??? hvordan den kan udregnes (vidst muligt) da jeg ikke har en tabel for hvd pKb værdien er???


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. maj 2022 af Omar95 (Slettet)

#12
#11 Det har jeg allerede fortalt. Du skal trække 14 fra pKb, som er den korresponderende bases styrkekonstant.

MIT spørgsmål er jo også at finde den??? hvordan den kan udregnes (vidst muligt) da jeg ikke har en tabel for hvd pKb værdien er???

Du må lige selv kigge på det. Du har fået en kemi bog. Læs i den. Du skal bruge pKs for at finde pKb, og omvendt, hvis du ikke kan finde den ene.


Svar #14
29. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy

#13
#12
#11 Det har jeg allerede fortalt. Du skal trække 14 fra pKb, som er den korresponderende bases styrkekonstant.

MIT spørgsmål er jo også at finde den??? hvordan den kan udregnes (vidst muligt) da jeg ikke har en tabel for hvd pKb værdien er???

Du må lige selv kigge på det. Du har fået en kemi bog. Læs i den. Du skal bruge pKs for at finde pKb, og omvendt, hvis du ikke kan finde den ene.

hvorfor har du slettet din bruger?


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. maj 2022 af mathon

Brug nu
                 pK_s \ _{H_2P{O_4}^-}=7.21

                                             \small pH=7.21+\log\left ( \frac{n_{HP{O_4}^{2-}}}{n_{H_2P{O_4}^{-}}} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. maj 2022 af mathon

                                             \small \small pH=7.21+\log\left ( \frac{(0.020-0.010)\;\textup{mol}}{0.010\;\textup{mol}} \right )=7.21


Svar #17
29. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy

#16

                                             \small \small pH=7.21+\log\left ( \frac{(0.020-0.010)\;\textup{mol}}{0.010\;\textup{mol}} \right )=7.21

Det har jeg gjort, men det er ikke nok med facit, jeg skal jo vide hvordan jeg ved at pKs er 7,21, da det ikke er angivet i min tabel


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. juni 2022 af mathon

Har du i tabellen
                             \small K_s-værdien for \small H_2P{O_4}^-\, ?


Svar #19
01. juni 2022 af yyyyyyyyyyyy

#18

Har du i tabellen
                             \small K_s-værdien for \small H_2P{O_4}^-\, ?

hvad hedder den, altså med ord?


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. juni 2022 af mathon

Dihydrogenphosphat-ion


Skriv et svar til: pH?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.