Matematik

OPGAVE 4: PRISOPTIMERING OG ANDENGRADSFUNKTIONER AF JYSK

02. juni 2022 af davidalla04 - Niveau: C-niveau

Forestil dig, at JYSK i Horsens har besluttet at sætte fokus på festivaltelte, fordi mange unge tager til Jelling Festival. Deres nuværende telte er til 4 personer, men JYSK vil sælge 2-personers-telte til lavpris, som et kampagnetilbud.

Forestil dig, at JYSK har fået lavet en markedsanalyse og har fundet følgende mellem pris på festivalteltet og antal, som JYSK kan sælge (afsætning):

Sammenhængen mellem pris og afsætning kan beskrives ud fra funktionsforskriften (matematisk model) p(x) = -0,2x + 130; hvor x er afsætning (antal kunder) og p(x) er stykprisen ved en afsætning på x.

Forklar hvorfor funktionsforskriften for omsætningen kan skrives som

Omsætning(x) = -0,2x2 + 130x. Brug gerne GeoGebra.

JYSK forventer at sælge højst 400 stk. og mindst 250 stk. festivaltelte. Bestem omsætningsintervallet.
Bestem funktionsforskriften for de samlede variable omkostninger VO, når du ved, at JYSK indkøber festivalteltet til 29 kr. eksklusiv moms (VE).
Bestem funktionsforskriften, der beskriver dækningsbidraget for festivalteltet.
Bestem den afsætning, der giver JYSK det største dækningsbidrag for kampagnen af festivalteltet.
Bestem den bedste (optimale) salgspris, for festivalteltene.

Detaileleven laver et prisskilt på 99,- kr.

Giv en forklaring på forskellen mellem den fundne optimale salgspris og prisen på prisskiltet.

Tabellen som er vedhæftet hører til opgaven hvor til der hvor der står sammenhæng mellem pris og afsætning

Tak på forhånd hvis nogen kunne hjælpe

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Oms\ae thing = afs\ae tning gange enhedspris:}\\\\ \textup{Oms\ae tning}=x\cdot p=x\cdot \left (-0.2x+130 \right )=-0.2x^2+130x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{D\ae kningsbidrag:}\\&&DB=\textup{oms\ae tning }-\textup{variable omkostninger}\\\\&&DB=-0.2x^2+130x-x\cdot 29=-0.2x^2+101x \end{array}


Skriv et svar til: OPGAVE 4: PRISOPTIMERING OG ANDENGRADSFUNKTIONER AF JYSK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.