Matematik

Redegør for hvordan løsningsmængden for (v) kan bestemmes når Tan (v) = 0,5 samt redegør for begrebet "radianer" i enhedscirklen.

03. juni 2022 af Hassan31 - Niveau: A-niveau

Hej igen!

Jeg har lidt problemer med denne her, jeg har forstået principperne bag Sin og Cos (v) = 0,5 dog ikke tangens


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2022 af SuneChr

Tangensfunktionen er periodisk med perioden π :
        tan x = tan (x + π) .
I intervallet  [0 ; π/2 [   ∪   ]π/2 ; /2 [   ∪   ]/2 ; 2π [     vil en ligning  tan x = q  have to løsninger.
Radian er den buelængde på enhedscirklen, der bestemmer vinkelstørrelsen fra (1 , 0) til retningspunktet på enhedscirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2022 af Anders521

#0 Jeg ved ikke om følgende vil give mening for dig, men man har at  tan(v) = 0,5 ⇔ v = tan-1(0,5) ≈ 0,4636 hvis v ∈ ] -π/2; π/2 [ for tan(v). Men da Vm(tan) = R vil samtlige løsninger være x= tan-1(0,5) + pπ, hvor p∈Z.


Svar #3
04. juni 2022 af Hassan31

#2

#0 Jeg ved ikke om følgende vil give mening for dig, men man har at  tan(v) = 0,5 ⇔ v = tan-1(0,5) ≈ 0,4636 hvis v ∈ ] -π/2; π/2 [ for tan(v). Men da Vm(tan) = R vil samtlige løsninger være x= tan-1(0,5) + pπ, hvor p∈Z.

Har ikke forstået intervallet anvendt


Svar #4
04. juni 2022 af Hassan31

#1

Tangensfunktionen er periodisk med perioden π :
        tan x = tan (x + π) .
I intervallet  [0 ; π/2 [   ∪   ]π/2 ; /2 [   ∪   ]/2 ; 2π [     vil en ligning  tan x = q  have to løsninger.
Radian er den buelængde på enhedscirklen, der bestemmer vinkelstørrelsen fra (1 , 0) til retningspunktet på enhedscirklen.

 [0 ; π/2 [   ∪   ]π/2 ; 3π/2 [   ∪   ]3π/2 ; 2π [

Den her del forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2022 af SuneChr

Det betyder intervallet   0 ≤ x < 2π   undtagen x = π/ og  x = /2  
Vi kan også skrive
x ∈ {x | 0 ≤ x < 2π } \ {π/2 , /2


Svar #6
04. juni 2022 af Hassan31

#5

Det betyder intervallet   0 ≤ x < 2π   undtagen x = π/ og  x = /2  
Vi kan også skrive
x ∈ {x | 0 ≤ x < 2π } \ {π/2 , /2

Hvis jeg nu skulle finde en løsning, ville de så være således?

x = 0.4636 + 2*n*Pi

x = 2.6779 + 2*n*Pi

 2.6779 fås ved at trække 0.4636 fra


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2022 af Anders521

#3
#2

#0 Jeg ved ikke om følgende vil give mening for dig, men man har at  tan(v) = 0,5 ⇔ v = tan-1(0,5) ≈ 0,4636 hvis v ∈ ] -π/2; π/2 [ for tan(v). Men da Vm(tan) = R vil samtlige løsninger være x= tan-1(0,5) + pπ, hvor p∈Z.

Har ikke forstået intervallet anvendt

Årsagen til den anvendte interval  ] -π/2; π/2 [ skyldes brugen af tan-1 på en lommeregner. Men generelt har tangens (samt cosinus og sinus) ikke en omvendt funktion, med mindre definitionsmængden til tangens indskrænkes og på en lommeregner er mængden indskrænket til intervallet ] -π/2; π/2 [. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juni 2022 af Anders521

#6
Hvis jeg nu skulle finde en løsning, ville de så være således?

x = 0.4636 + 2*n*Pi

x = 2.6779 + 2*n*Pi

 2.6779 fås ved at trække 0.4636 fra

Med den sidste linje mener du π - 0.4636 = 2.677. Dine løsninger er korrekte, men det er tilstrækkeligt at skrive én løsningsform. I øvrigt kan du udelade 2-tallet i formen v = 0.4636 + 2nπ, n∈Z.


Svar #9
04. juni 2022 af Hassan31

#8
#6
Hvis jeg nu skulle finde en løsning, ville de så være således?

x = 0.4636 + 2*n*Pi

x = 2.6779 + 2*n*Pi

 2.6779 fås ved at trække 0.4636 fra

Med den sidste linje mener du π - 0.4636 = 2.677. Dine løsninger er korrekte, men det er tilstrækkeligt at skrive én løsningsform. I øvrigt kan du udelade 2-tallet i formen v = 0.4636 + 2nπ, n∈Z.

Jeg valgte at inkludere det da min lærer gennemgik eksempler med sinus og cosinus inkluderede han 2-tallet


Skriv et svar til: Redegør for hvordan løsningsmængden for (v) kan bestemmes når Tan (v) = 0,5 samt redegør for begrebet "radianer" i enhedscirklen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.