Matematik

massefylde

06. juni 2022 af shain - Niveau: 10. klasse
Et kobberrør er 3,50 m langt. Den udvendige diameter er 10 cm og den indvendige diameter er 8 cm. Hvor mange kg vejer kobberrøret?

massefylden er 8,930 g/cm3 for kobber

Hvordan regner man dette?
Jeg skal bruge formlen
masse= rumfang * massefylde
Hvordan regner jeg rumfanget af kobberøret?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2022 af mathon

Brug rumfangsformlen for et rør.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2022 af mathon

        \small \small \small \small \small \begin{array}{lllllll} R=L\cdot \pi\cdot (R^2-r^2)=\left ( 3.50\;\mathrm{m} \right )\cdot \pi\cdot\left ( \left ( 0.10\;\mathrm{m} \right )^2-\left (0.08 \;\mathrm{m} \right )^2 \right )=0.087556\;\mathrm{m^3}\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2022 af ringstedLC

#0: Røret er en "tyk" cylinder minus en "tynd" cylinder.

\begin{align*} R_{cyl} &= \pi \cdot r^2\cdot h \\ R_{r\o r} &= \pi \cdot R^2\cdot h-\pi \cdot r^2\cdot h \\ R_{r\o r} &= \pi\cdot \bigl(R^2-r^2\bigr)\cdot h \end{align*}


Svar #4
06. juni 2022 af shain

Mange tak

Skriv et svar til: massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.