Matematik

fortolkning af graf

08. juni 2022 af shain - Niveau: 10. klasse
Hej hvordan fortolkeren denne graf?

Grafen omhandler massefylde massen som funktion af volumen.

Er det korrekt at massefylde er svarer til hældningen, og at for hver volumen stiger eller aftager massen? grundenliggende når x for øges med 1 falder så falder y med 1 eller aftager

håber på lidt hjælp tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2022 af mathon

                                 \small \small \small \begin{array}{lllllllllll} \underset{massen}{m}=\underset{massefylden}{\varrho} \cdot \underset{volumen}{V}&&\textup{svarende til} &&y=\alpha \cdot x\end{array}


Svar #2
08. juni 2022 af shain

Hvordan ville man tolke hver gang man går en hen ad x aksen går man antal y op ad y- aksen?

Hver gang volumen stiger med 1 mL stiger massen med noget?

Svar #3
08. juni 2022 af shain

Hver gang volumen stiger med 1 mL så stiger massefylden med x antal? Er det rigtig tolket?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2022 af mathon

Hver gang volumen stiger med 1 mL stiger massen med noget?

Hver gang volumen stiger med 1 mL stiger massen med \small \left\{\varrho \right\}\;\mathrm{\tfrac{g}{mL}}


Svar #5
08. juni 2022 af shain

okay så det er massefylden der stigernår volumen øges med 1?

omvendt , hvis grafen var nedadgående så skulle massefylden falde?

Svar #6
08. juni 2022 af shain

korrekt forstået?

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. juni 2022 af mathon

Nej - forkert forstået.

Massefylden en konstant, så massefylden hverken øges eller mindskes.

Men massen aftager med aftagende volumen og  massen tiltager med tiltagende volumen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. juni 2022 af mathon

                                 \small \small \small \small \begin{array}{lllllllllll} \underset{\textup{massen er variabel}}{m}=\underset{\textup{massefylden er konstant}}{\varrho} \cdot \underset{\textup{volumen er variabel}}{V}\end{array}


Svar #9
08. juni 2022 af shain

mange tak det er forstået

Svar #10
08. juni 2022 af shain

Forholdet mellem masse og volumen er konstant dvs. massefylde?

Svar #11
08. juni 2022 af shain

Rho= m/V

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. juni 2022 af mathon

    Ja.


Svar #13
08. juni 2022 af shain

tusind tak!

Skriv et svar til: fortolkning af graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.