Kemi

kemi

13. august 2022 af taber12334 - Niveau: B-niveau

hvordan afstemmer man denne her reaktion: Fe^(2+) (aq)+Cr_2 O_7^(2-) (aq)→Fe^(3+) (aq)+Cr^(3+) (aq).

jeg fik den til at give det her: 9Fe^(2+) (aq)+1Cr_2 O_7^(2-) (aq)→9Fe^(3+) (aq)+1Cr^(3+) (aq)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2022 af mathon

            \small \begin{array}{llllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Fe}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr_2}{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; \overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Fe}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \begin{array}{lcccl}\textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Fe&1&&6\\ Cr&&3&2&\textup{da Cr \o nskes i et lige antal} \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

            \small \begin{array}{llllll} 6\,Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; 6\,Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cr^{3+}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

            \small \small \begin{array}{llllll} 6\,Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+14\;H^+\;\;\longrightarrow \; 6\,Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cr^{3+}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \begin{array}{llllll} \textbf{afstemning af hydrogen:} \end{array}

            \small \small \small \begin{array}{llllll} 6\,Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+14\;H^+\;\;\longrightarrow \; 6\,Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cr^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\small \;+\;7\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer}


Svar #2
13. august 2022 af taber12334

hvordan får du til at give 6, når det giver 12


Svar #3
13. august 2022 af taber12334

jeg har også brug for hjælp til det her, (samme opgave) Beregn volumenet af 0,0150 M, der skal anvendes for at oxidere i opløsningen til Fe^+


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. august 2022 af mathon

To ens atomers samlede oxidationstal skal svare til +12.


Svar #5
13. august 2022 af taber12334

jeg har også brug for hjælp til det her, (samme opgave) Beregn volumenet af 0,0150 M, der skal anvendes for at oxidere i opløsningen til Fe^+


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. august 2022 af mathon

Beregn voluminet af 0,0150 M ? (K2Cr2O7 ?), der skal anvendes for at oxidere (? g Fe2+) i opløsningen til Fe3+ ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2022 af mathon

se evt.
                   https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2052676


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.