Matematik

Løse ligningssystemet med to ubekendte?

14. august 2022 af HansenDahl98 - Niveau: B-niveau

Hej folk derude,

Jeg sidder lige med et problem som jeg ikke kan løse. Det omhandler om at jeg skal finde skæringspunktet mellem to funktioner hvor der indgår 2 ubekendte! (fx x og y) i en ligning i to forskellige! SVARET ER PÅ SKÆRMEN, MEN JEG ANER IKKE HVORDAN DEN ER KOMMET FREM TIL X=3 OG Y=5. 

Hjælp hvis du ved hvordan den er kommet frem til de to svar! Tusind tak!

Her er følgende ligninger:

\begin{align*} && 10x + 4y &= 50 \\[0.5em] && 5x + 4y &= 35 \\ \Downarrow &&& \\ && x = 3 \quad \vee \quad y &= 5\\ \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& I\textup{:}&10x+4y=50\\&& II\textup{:}&\underline{\, \, \, 5x+4y\, =35}\\&& I-II\textup{:}&5x=15\\\\&&&x=3\quad \textup{inds\ae ttes i }II\\\\&&& 5\cdot 3+4y=35\\\\&&& 4y=35-15=20\\\\&&&y=\frac{20}{4}=5\\\\&\textup{l\o sning:}&&x=3\quad \wedge \quad y=5 \end{array}


Skriv et svar til: Løse ligningssystemet med to ubekendte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.