Matematik

Omskriv følgende andengradspolynomier til formen

16. august 2022 af Mads2231 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har nu prøvet i godt stykke tid på af finde ud af hvordan man gangere i parrenters i en andengradspolynom

Opgaven lyder følgende:

Omskriv følgende andengradspolynomier til formen 

f(x)= ax2+bx+c ved at gange parenteserne ud 

a. f(x)=(x-1)(x+2)

Mere information for jeg ikke givet så derfor ville det være en stor hjælp, hvis nogle kunne forklarer mig hvordan jeg kommer frem til svaret 

vh Elias


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2022 af peter lind

gang paranteserne ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2022 af ringstedLC

Generelt:

Man ganger to flerledede størrelser ved at gange hvert led i den ene med hvert led i den anden:

\begin{align*} (a+b)\cdot (c+d) &= ac+ad+bc+bd \end{align*}

Rækkefølgen af multiplikationerne er ligegyldig. Husk dog dem alle, så:

- to toledede giver 4 led.

- to treledede giver 6 led osv.

Højresiden kan reduceres, når et led i den ene- går igen i den anden parentes (som det er tilfældet i opgaven).


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2022 af SuneChr

Øv dig i at gange parenteser med hinanden. Det er ikke kun for 2'gr.s. polynomier, men generelt. Det er en
proces, du gang på gang må kunne beherske.
(a - b)(c + d) = (a + (- b))(c + d) = ac + ad + (- b)c + (- b)d = ac + ad - bc - bd
Når du opnår færdigheden, vil du, med fortegnene, kunne springe de to midterste mellemled over.


Skriv et svar til: Omskriv følgende andengradspolynomier til formen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.