Matematik

tekst ligning

17. august 2022 af shain - Niveau: 9. klasse
Ramzi er 4 år ældre end Sofie, der er 5 år yngre end sin bror Simon på 16 år.

Hvor gammel er Ramzi? 

Hvor gammel er Sofie? 

Hvor gamle er de tilsammen? 

Ramzi: x+4
Sofie: x
simon: x-5+16


Jeg skal lave opstille som ligning har lidt problemer

Kan jeg kalde Sofie for x alder og Ramzi for x+4




 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textup{oversigt:}\\&&& \begin{array}{|c|c|c|}\hline \textbf{Ramzi}&\textbf{Sofie}&\textbf{Simon}\\ \hline x-5+4&x-5&x=16\\\hline 15&11&16\\\hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2022 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{eller:}\\&&\qquad \, \, \,\, \begin{array}{|c|c|c|}\hline \textbf{Ramzi}&\textbf{Sofie}&\textbf{Simon}\\ \hline x+4&x&x+5=16\\\hline 15&11&16\\\hline \end{array} \end{array}


Svar #3
17. august 2022 af shain

mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2022 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{eller:}\\&&\qquad \, \, \begin{array}{|c|c|c|}\hline \textbf{Ramzi}&\textbf{Sofie}&\textbf{Simon}\\ \hline x&x-4&x-4+5=16\\\hline 15&11&16\\\hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2022 af ringstedLC

#0 Ramzi er 4 år ældre end Sofie, der er 5 år yngre end sin bror Simon på 16 år.

simon: x-5+16

Nej, Simon er 16 år. Brug det som udgangspunkt for opstillingen.

\begin{align*} \textup{Ramzi}-4=\textup{Sofie} &\wedge \textup{Sofie}+5= \textup{Simon}=16 \\ \textup{Ramzi}=\textup{Sofie}+4 &\wedge \textup{Sofie}=11 \\ \textup{Ramzi}=15 &\wedge \textup{Sofie}=11 \\ \end{align*}


Skriv et svar til: tekst ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.