Matematik

Trigonometri toiletpapir opgave hjælp

19. august 2022 af Crosgaard - Niveau: B-niveau

Hej allesammne,

Jeg skal aflevere den her matematik opgave og forstår ikke opgave B og C - er det letteste virkelig at bruge cosinus/sinusrelationerne? Og hvis ja, hvordan ville man så gøre det?

På forhånd tak for hjælpen!

Vedhæftet fil: Matematik toiletpapir.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2022 af peter lind

Nedfæld den vinkelrette fra enden af a på b. Sammen med b danner denne vinkelrette en retvinklet trekant. Derefter kan du bruge regnereglerne for en retvinklet på denne


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2022 af Soeffi


Svar #4
19. august 2022 af Crosgaard

Til #2

Hvad mener du med at “nedfælde”?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2022 af Eksperimentalfysikeren

Det er et fagudtryk i geometri. Man tegner liniestykket fra det angivne punkt "ned" på den givne rette linie.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2022 af mathon

                    \small \begin{array}{llllllll} \sin(v-90\degree)=\frac{R-a}{b+r}=\frac{5.3-2.4}{7.5+2.0}=0.305263\\\\ v-90\degree=\sin^{-1}\left (0.305263 \right )=17.774\degree\\\\ v=17.774\degree+90\degree=107.8\degree \end{array}


Skriv et svar til: Trigonometri toiletpapir opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.