Matematik

Areal vinkel og afstand

11. marts 2022 af shieo2200 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg har siddet med denne opgave. Alle 3 delopgaver, håber der nogle der kan fortælle hvordan man løser den og hvilken evt formler der skal bruges. Tak på forhånd, se vedhæftet.

Vedhæftet fil: opgave 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2022 af mathon

Hvilket område er gråtonet?


Svar #3
11. marts 2022 af shieo2200

fra den første cirkel til den anden cirkel. Det er midten skal ignoeres


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2022 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. marts 2022 af ringstedLC

a) Arealet af det tonede område er en stor cirkel minus en lille cirkel:

\begin{align*} A &= \pi\cdot R^2-\pi\cdot r^2 \\&= \pi\cdot \bigl(R^2-r^2\bigr) \end{align*}


Svar #6
13. marts 2022 af shieo2200

Hvilken formel skal bruges til b og c? gerne skriv foran hvilken opgave formlen er til? jeg forstår ikke b og c nemlig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2022 af ringstedLC

-


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2022 af ringstedLC

b) Sinusrelationen for en retvinklet trekant:

\begin{align*} \sin(\textup{vinkel}) &= \frac{\text{modst.}}{\text{hyp.}} \Rightarrow \textup{vinkel}=\sin^{-1}\left (\frac{\text{modst.}}{\text{hyp.}}\right ) \\ \sin(\angle v-90^{\circ}) &= \frac{R-a}{b+r} \\v &= \;?^{\circ} \end{align*}

c) For to ensvinklede trekanter, ΔABC og ΔA'B'C', er forholdene mellem sidelængderne det samme:

\begin{align*} \frac{a}{a'} &= \frac{b}{b'}=\frac{c}{c'} \\ \frac{b}{b+r} &= \frac{d-a}{R-a} \\d &= \;? \end{align*}


Skriv et svar til: Areal vinkel og afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.