Matematik

Matematik B niveau

19. august 2022 af isakkq9 - Niveau: B-niveau

Opgave 10

En cirkel har centrum i ??(−3,1) og radius ?? = 10.
(5 point) a) Opskriv cirklens ligning og tegn cirklen i et koordinatsystem.

Et punkt ??(5,7) ligger på cirklen.
(10 point) b) Bestem en ligning for tangenten til cirklen i punktet ??.

Har brug for hjælp til at regnne denne opgave i min mat aflevering


Svar #1
19. august 2022 af isakkq9

Der hvor der er spørgsmpl tegn skal der vær et ¨c¨ ved -3,1 og et ¨r¨ ved 10 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2022 af mathon

Opgave 10

En cirkel har centrum i C(−3,1) og radius r = 10.
(5 point) a) Opskriv cirklens ligning og tegn cirklen i et koordinatsystem.

Et punkt P(5,7) ligger på cirklen.
(10 point) b) Bestem en ligning for tangenten til cirklen i punktet P.

Har brug for hjælp til at regnne denne opgave i min mat aflevering


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textup{Med centrum }C(a,b)\textup{ og radius }r\\ \textup{er cirkelligningen:}\\&\left (x-a \right )^2+\left (y-b \right )^2=r^2\\\\ \textup{Tangentligningen i }\left ( x_o,y_o \right )\\ \textup{er:}\\&\left (x_o-a \right )\cdot \left (x-a \right )+\left (y_o-b \right )\cdot \left (y-b \right )=r^2 \end{array}


Skriv et svar til: Matematik B niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.