Kemi

termodynamik

20. august 2022 af detstramt - Niveau: A-niveau

hejsa, jeg har brug for hjælp til denne opgave. jeg håber at nogen kan hjælpe! :)

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2022 af Sveppalyf (Slettet)

a.

På venstre sider har vi noget fast stof med et volumen vi kan se bort fra. På højre side er der dannet 3 mol gas. Tilvæksten i volumen bliver derfor

ΔV = Δngas * Vm

ΔV = 3mol * 31L/mol = 93 L = 0,093 m3

Da reaktionen foregår ved det konstante tryk på 1 bar, bliver det arbejde som der bliver udført på gassen

W = -p*ΔV

W = -1*105 Pa * 0,093 m3 = -9,3 kJ

b.

1. hovedsætning siger

ΔU = Q + W

Ved konstant tryk er Q = ΔH, så vi har Q = -224 kJ/mol. Vi fandt før at W ved reaktionen med 1 mol ammoniumnitrit er -9,3 kJ, så vi har

ΔU = -224 kJ/mol - 9,3 kJ/mol = -233 kJ/mol


Skriv et svar til: termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.