Kemi

termodynamik

20. august 2022 af detstramt - Niveau: A-niveau

håber nogen kan hjælpe med denne opgave. mange tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Billede1.png

Svar #1
20. august 2022 af detstramt

har brug for hjælp hurtigst muligt!!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2022 af Sveppalyf (Slettet)

a.

ΔHo = 18 * (-393,5 kJ/mol) + 18 * (-241,8 kJ/mol) - ( -947,7 kJ/mol + 26 * 0 kJ/mol) = -10488 kJ/mol

b. 

Fra spm.a. har vi at reaktionen med 1 mol stearinsyre afgiver en varmemængde på 10488 kJ. Da stearinsyre har molvægten 284,48 g/mol, finder vi at reaktionen med 1 g stearinsyre afgiver

10488kJ/mol / 284,48g/mol = 36,87 kJ/g


Svar #3
21. august 2022 af detstramt

#2

a.

ΔHo = 18 * (-393,5 kJ/mol) + 18 * (-241,8 kJ/mol) - ( -947,7 kJ/mol + 26 * 0 kJ/mol) = -10488 kJ/mol

b. 

Fra spm.a. har vi at reaktionen med 1 mol stearinsyre afgiver en varmemængde på 10488 kJ. Da stearinsyre har molvægten 284,48 g/mol, finder vi at reaktionen med 1 g stearinsyre afgiver

10488kJ/mol / 284,48g/mol = 36,87 kJ/g

Mange tak for hjælpen!!! Hvordan finder du frem til (-241,8 kJ/mol)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg slår Ho-værdierne op i en tabel:

C17H34COOH(s): Ho = -947,7 kJ/mol

O2(g): Ho = 0 kJ/mol

CO2(g): Ho = -393,5 kJ/mol

H2O(g): Ho = -241,8 kJ/mol


Skriv et svar til: termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.