Matematik

brøk regnestykke

21. august 2022 af Asmuseee - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder fast i dette regnestykke, da jeg ikke ved hvordan jeg finder fællesnævneren i et regnestykke med 3 brøker, derudover står der i opgaven at det skal beregnes og angives som en uforkortelig brøk.

Dette er regnestykket: 

5/8-13/20-3/15

Håber i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2022 af peter lind

Du kaan se på hvilken tal der går op i nævneren. Det sidste går 3 op og ikke i nogle af de andre. Den midterste brøk gå 5 op og det gør den også i det sidste. Det første tal kan skrives som 23


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2022 af ringstedLC

Produktet af nævnerne er altid en fællesnævner:

\begin{align*} \frac{t_1}{n_1}+\frac{t_2}{n_2}-\frac{t_3}{n_3} &= \frac{...}{n_1\cdot n_2\cdot n_3} \end{align*}


Svar #3
21. august 2022 af Asmuseee

Okay, så produktet i dette regnestykker er altså 8*2*15? Resultatet af det, er fællesnævner?

Svar #4
21. august 2022 af Asmuseee

Regnestykke*

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2022 af Anders521

#0 Fællesnævneren finder jeg på hjemmesiden.


Svar #6
21. august 2022 af Asmuseee

Okay, mange tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2022 af PeterValberg

#0 Se eventuelt denne video < LINK > og måske denne < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: brøk regnestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.