Fysik

Termisk energi tilføjes til vand?

22. august 2022 af DrDelfin - Niveau: B-niveau

What am I doing wrong?


Svar #1
22. august 2022 af DrDelfin

Jeg har lige prøvet noget andet, er det mere rigtigt? Ved ikke engang, om jeg skal antage at T_start=20C.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2022 af mathon

                                                             64 kJ
                          ΔT     =     ------------------------------------ = 7 K
                                          (2.2 kg) · (4.180 kJ/(kg·K)


Svar #3
22. august 2022 af DrDelfin

#2

                                                      64 kJ
                                    ------------------------------------ = 7 K
                                     (2.2 kg) · (4.180 kJ/(kg·K)

Hvad er der blevet af temperaturforskellen i varmefyldeformlen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. august 2022 af ringstedLC

#3: Den er blevet til ΔT ≈ temp.-stigning.

Ved tilførsel af 64 kJ til 2.2 kg vand, så stiger temp. 7 ºC. Det gør den uanset start- og sluttemp., når blot de ligger indenfor det temp.-område, hvor vand er flydende.


Skriv et svar til: Termisk energi tilføjes til vand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.