Matematik

ligningen

25. august 2022 af hfs5468 - Niveau: 7. klasse

-2x - 46 = 5 (2x - 3) - 7


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2022 af Victor69

x=-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{c|l} -2x-46=5\cdot (2x-3)-7&\textup{5 ganges ind i parentesen}\\\\\hline\\ -2x-46=10x-15-7&\textup{h\o jresiden reduceres}\\\\\hline\\ -2x-46=10x-22&\textup{der adderes 2x p\aa \ begge sider}\\\\\hline\\ -46=12x-22&\textup{der adderes 22 p\aa \ begge sider}\\\\\hline\\ -24=12x&\textup{der divideres med 12 p\aa \ begge sider}\\\\\hline\\ -2=x\\\\\hline \end{array}


Skriv et svar til: ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.