Matematik

Opskriv regneforskriften for andengradspolynomiet

25. august 2022 af frede27 - Niveau: B-niveau

Hej derude! Jeg sidder totalt fast i en opgave om Polynomier. 
Opgaven lyder: Opskriv regneforskriften for andengradspolynomiet, der opfylder at a=2og rødderne er x=1 og x=5,5.
Jeg synes ikke at kunne finde nogen hjælp i edaptio. Er der nogle der kan hjælpe?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2022 af oppenede

Forskriften er:
  f(x)=a(x-r_1)(x-r_2)


Svar #2
25. august 2022 af frede27

Så langt er jeg med. Jeg ved bare at svaret skal være f(x)=2xianden-13x+11
Hvordan kommer jeg derhen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2022 af mathon

                      \small \begin{array}{lllllll} f(x)=&2\cdot \left ( x-1\right) \left(x-5.5\right)=2\cdot \left ( x^2-5.5x-x+5.5 \right )=2\cdot \left (x^2-6.5x+5.5 \right )=\\\\&2x^2-13x+11 \end{array}


Skriv et svar til: Opskriv regneforskriften for andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.