Matematik

isolering af x for 2^x=(7/3)*x+1

26. august 2022 af tjibi23 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har siddet og grublet over, hvordan jeg skal bære mig ad med at løse ligningen for x i
2^x=(7/3)x+1. Siden den er i mit opgavesæt tænker jeg, at der må være en fremgangsmåde, som jeg simpelthen ikke kan gennemskue.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2022 af peter lind

brug dit CAS værktøj


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2022 af mathon

Du skal ikke kunne løse den i "hånden".

                 \small \textup{solve}\left (2^x=\tfrac{7}{3}x+1,x \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2022 af HansenDahl98

x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2022 af mathon

                 \small \small \textup{solve}\left (2^x=\tfrac{7}{3}x+1,x \right )\qquad x=\left\{\begin{matrix} 0\\3 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: isolering af x for 2^x=(7/3)*x+1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.