Matematik

opgave 4

26. august 2022 af annebif27 - Niveau: B-niveau

Opgave 4 (lidt sværere men sjovere )

En linæer funktion f er givet ved f(x) = -0,2x+1,8.

Beregn f(-6), og løs lignignen f(x)= -1.

Grafen for en anden linæer funktion g går gennem punktet P(50,8) og har samme hældningskoeficient som grafen for f.

Besten en regneforskrift for g.

Undersøg, om punktet Q(-16,21) ligger på grafen for g.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2022 af peter lind

Sæt x = -6 og beregn udtrykket

Løs ligningen -0,2x+18 = -1

y = - -0,2x+b. Sæt x=-16 og y = 21. Løs den fremkomne ligning for b


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2022 af HansenDahl98

#0

Opgave 4 (lidt sværere men sjovere )

En linæer funktion f er givet ved f(x) = -0,2x+1,8.

Beregn f(-6), og løs lignignen f(x)= -1.

Grafen for en anden linæer funktion g går gennem punktet P(50,8) og har samme hældningskoeficient som grafen for f.

Besten en regneforskrift for g.

Undersøg, om punktet Q(-16,21) ligger på grafen for g.

1. -0,2*(-6)+1,8 = 3.

2. x = 95

3. Kig vedr. formel for hældningskoeffiecient under angivne forudsætninger.

4. Kig vedr. formel for hældningskoeffiecient under angivne forudsætninger.

5. Kig vedr. formel for hældningskoeffiecient under angivne forudsætninger. NB: For vejledning brug forskriften af en lineær funktion først og dermed indsæt koefficienter som du kom frem ved 4.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2022 af mathon

Besten en regneforskrift for g

\small \begin{array}{llllllll}& \textup{Cartesisk normalform:}&&y=-0.2x+b\\ \textup{og}\\&&&8=-0.2\cdot 50+b\quad ... \end{array}


Svar #4
28. august 2022 af annebif27

Jeg kan ikke finde ud af hvad regne forskriften for g er og har prøvet utallige gange.

hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2022 af ringstedLC

#4

Jeg kan ikke finde ud af hvad regne forskriften for g er og har prøvet utallige gange.

hvordan gør jeg?

Du skal bestemme/isolere b:

\begin{align*} g(x)=y &= -0.2x+b \\ y_P &= -0.2\cdot x_P+b \\ 8 &= -0.2\cdot 50+b\;,\;P=(50,8) \\b &= ... \end{align*}


Skriv et svar til: opgave 4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.