Matematik

Lineær funktion

05. september 2022 af 9000sus - Niveau: C-niveau

En lineær funktion f er givet ved forskriften f(x)=a•x-4, hvor a er et tal. A. Tegn grafen for f når a=-2 og når a=1/2. B. Bestemmtallet a, så grafen for f går gennem punktet P(15,-9)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2022 af peter lind

indsæt punktet i linjens ligning. Du får en ligning i den ubekendt a


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2022 af probabilist

Tegningen laver du bare i Geogebra og kopierer. Det er irrelevant lærer-pedanteri. 

Jeg aner ikke, hvad linjens ligning er, som Hr. Lind skriver om. Du arbejder i alle fald med en lineær funktion.

Jeg antager, dit punkt er på formen P(x,y). Det, du ønsker, vil så være at bestemme f(15)=-9 <=> -9=a*15-4 <=> -5=a*15 <=> -5/15=a <=> -1/3=a. 


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.