Matematik

hældningskoefficient

06. september 2022 af Jesper25 - Niveau: A-niveau

Grafen for en lineær funktion, g, har hældningskoefficienten −2 og g°ar gennem punktet A(3, 7). Bestem forskriften for g. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2022 af Quarr

Hvad forstår du ikke?

- - -

Ja

 


Svar #2
06. september 2022 af Jesper25

hvordan jeg bestemmer forskriften for g?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2022 af Quarr

Du har fået a oplyst til -2. Du mangler at beregne b for at du har en forskrift for g. b beregnes vha:

b=y_1-ax_1

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2022 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llllll} \textup{forskrift for g}\\&&y=f(x)=-2\cdot x+b\\\\ \textup{gennem }A(3,7)\textup{:}\\&&7=-2\cdot 3+b\\\\&& b=13\\ \textup{dvs}\\&&f(x)=-2x+13 \end{array}


Skriv et svar til: hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.