Matematik

ligning

07. september 2022 af Jesper25 - Niveau: C-niveau

For ligning 7x − 2 = 3(x + 3) er der i det nedendstående lavet nogle omskrivninger i forsøget på at løse den. 7x − 2 = 3(x + 3)

7x − 2 = 3x + 3

5x = 3x + 3

5x + 3x = 3

8x = 3

x = 3/ 8 

a) Tjek om x = 3/8 rent faktisk er en løsning til ligningen.

b) Der er tre fejltyper. Identificer og beskriv de tre fejl der er lavet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2022 af Christianfslag

Hvad har du problemer med i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2022 af nyegaard19

a) Om 3/8 er en løsning til ligningen kan du afgøre ved at sætte 3/8 ind for x (i ligningen på første linje, ellers får du et forkert resultat).

b) Fejltyperne kan du identificere ved selv at omskrive ligningen, og se, hvor dine omskrivninger ikke stemmer overens med opgavens omskrivninger.

For at hjælpe dig lidt på vej: Der er fejltyper så som: falsk reduktion - der er blevet samlet led, der ikke kan samles, fejl ved at lægge et led til ligningen, selvom det skal trækkes fra ligningen (isolere x), og fejl i anvendelsen af distributivloven (når du skal hæve parenteserne). Fejltyperne optræder ikke i nævnte rækkefølge, så du selv har mulighed for at undersøge omskrivningerne til ligningen.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.